Home

EBOLA

Het fagg neemt actief deel aan het beheer van het eboladossier.

Lees meer over de rol van het fagg

Voor meer informatie kan u terecht op:

Externe link 

OFF ON

off on

De kans op elektriciteitsschaarste is deze winter reëel 
Samen kunnen we het risico op stroomonderbrekingen verminderen. 
Gewoon door - net als de overheid en tal van bedrijven - ons individueel verbruik te matigen. 
Doe vooral mee tussen 17 en 20 uur om de dagelijkse elektriciteitspiek te beperken. 

 OFFExterne link& we blijven ONExterne link

 

Menselijk gebruik

Diergeneeskundig gebruik

Een klare kijk op de toekomst. Jaarverslag 2013

JPG JV 2013 cover

Het jaarverslag “Een klare kijk op de toekomst. Jaarverslag 2013” is beschikbaar:
 
 U kunt ook (zolang de voorraad strekt) een papieren exemplaar van dit jaarverslag aanvragen via mail aan comm@fagg-afmps.be

NEWS

 • Onderzoek naar mogelijke problemen met naalden Terumo – stand van zaken

  26-03-2015

  Op basis van de momenteel beschikbare elementen beveelt het fagg de gebruikers en de patiënten aan geen behandelingen uit te stellen of stop te zetten.

  lees meer
 • Onderzoek naar mogelijke problemen met injectienaalden Terumo

  25-03-2015

  Het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg) onderzoekt de mogelijke problemen met injectienaalden van producent Terumo.

  lees meer
 • Onbeschikbaarheid van OncoTICE (op basis van BCG): laatste ontwikkelingen

  20-03-2015

  Het fagg werd ervan in kennis gesteld dat de hoeveelheden OncoTICE die deze week werden gevraagd, voor 80% konden worden geleverd. Een nieuwe levering wordt verwacht begin april 2015. Periodieke voorraadtekorten zijn nog mogelijk. Waakzaamheid blijft dus geboden. De aanbevelingen van het fagg in het bericht van 18.02.2015 moeten dus verder worden opgevolgd in functie van de beschikbaarheid van het geneesmiddel in de betrokken ziekenhuizen.

  lees meer
 • Aanbevelingen PRAC (maart 2015)

  13-03-2015

  Tijdens de bijeenkomst van maart 2015 heeft het PRAC aanbevelingen geformuleerd voor codeïne voor hoest en verkoudheid bij kinderen en voor Aclasta (zoledroninezuur)

  lees meer
 • Electronische application form (eAF)

  11-03-2015

  Conform de vooropgestelde planning in de goedgekeurde esubmission roadmap wordt de electronische application form (eAF) midden 2015 verplicht voor de centrale procedure (H/V). De eAF zal toelaten dat dezelfde gegevens op meer gestructureerde wijze worden gecollecteerd wat uiteindelijk de kwaliteit van de gegevens verhoogt.

  lees meer
 • Adviezen van het CHMP - februari 2015

  06-03-2015

  Tijdens deze bijeenkomst heeft het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP: Committee for Medicinal Products for Human Use) van het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA:European Medicines Agency) de volgende adviezen verstrekt:

  lees meer
 • Onbeschikbaarheid van OncoTICE (op basis van BCG): laatste ontwikkelingen

  05-03-2015

  Het fagg werd op de hoogte gebracht dat de distributieproblemen met OncoTICE momenteel geleidelijk aan worden opgelost. Een levering is voor eind maart 2015 voorzien maar zal niet voldoende zijn om aan alle vragen te beantwoorden. We moeten dus waakzaam blijven en de aanbevelingen van het fagg in zijn mededeling van 18.02.2015 blijven volgen.

  lees meer
 • Onbeschikbaarheid van geneesmiddelen met BCG (OncoTICE en BCG-medac)

  18-02-2015

  Het fagg werd op de hoogte gebracht van de onbeschikbaarheid van geneesmiddelen OncoTICE en BCG-medac gebruikt bij de behandeling van bepaalde vormen van blaaskanker. In afwachting van de terugkeer op de markt van één van deze geneesmiddelen of allebei, stellen de experten van het fagg andere benaderingen voor en geven zij ook aanbevelingen voor het rationeel gebruik van de eventueel nog beschikbare OncoTICE en BCG-medac.

  lees meer

Alle « news »

Laatste update op 30 januari 2015