Coronavirus: Belgische richtlijn voor hergebruik van chirurgische maskers en FFP2/FFP3-maskers in het kader van de COVID-19 epidemie

Datum: 07/04/2020

Er is een nationale richtlijn beschikbaar om de verwerking van chirurgische maskers en FFP2/FFP3-maskers te begeleiden zodat hergebruik door schoonmaken, desinfecteren of steriliseren mogelijk is.

Door de COVID-19 epidemie wordt de bevoorrading van verschillende gezondheidszorgmaterialen bemoeilijkt, waaronder medische hulpmiddelen zoals chirurgische maskers en persoonlijke beschermingsmiddelen zoals FFP2/FFP3-maskers. Onder leiding van de Task Force Shortages is in samenwerking met diverse externe partners een werkgroep rond het hergebruik van eenmalige producten opgericht. Deze samenwerking heeft het mogelijk gemaakt om een nationale richtlijn te ontwikkelen. De richtlijn heeft als doel de validatie te begeleiden van de verschillende initiatieven die worden ondernomen in het kader van het hergebruik van chirurgische maskers en persoonlijke gezichtsbescherming.

Laatste update op 07/04/2020