Geef uw mening over een klinische proef met een genetisch gewijzigd vaccin tegen respiratoir syncytieel virus (RSV)-infecties.

Datum: 26/11/2018

De FOD Volksgezondheid en het FAGG nodigen u uit om deel te nemen aan de publieksraadpleging over een klinische proef met het genetisch gewijzigd ChAd155-RSV vaccin van de firma GlaxoSmithKline Biologicals. De proef is bedoeld om essentiële informatie te verschaffen over het veiligheids-, reactogeniciteits- en immunogeniciteitsprofiel van het vaccin bij zuigelingen, alsook over het risico op een vaccin-geïnduceerde verhoogde RSV-infectie na vaccinatie. De publieksraadpleging loopt van 26 november 2018 tot en met 26 december 2018.

GSK Biologicals ontwikkelt het pediatrische ChAd155-RSV vaccin om zuigelingen te beschermen tegen respiratoir syncytieel virus (RSV)-infecties. Het is een virale suspensie (of vectorconstructie) die ontworpen is om drie eiwitten van het RSV-virus tot expressie te brengen.

Tijdens de klinische proef wordt het ChAd155-RSV-vaccin intramusculair toegediend als één of twee dosissen bij zuigelingen van 6 en 7 maanden die waarschijnlijk niet blootgesteld zijn geweest aan RSV.

De klinische proef zal plaatsvinden in het UZ Antwerpen en het UZ Leuven.

Als burger kunt u uw mening geven over deze aanvraag tot klinische proef.

Bij elke aanvraag voor het gebruik van een genetisch gewijzigd organisme in een klinische proef organiseert de overheid gedurende dertig dagen een publieksraadpleging (in toepassing van het koninklijk besluit van 21 februari 2005). U hebt hiervoor toegang tot diverse gegevens uit het aanvraagdossier en een online-formulier om commentaar te geven of vragen te stellen.

De publieksraadpleging loopt tot en met 26 december 2018.

Algemene informatie op GGO- raadplegingen van het publiek.

Laatste update op 26/11/2018