Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium via smartphone en tablet

Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI, vzw) heeft een mobiele applicatie ontwikkeld voor smartphone en tablet die de inhoud van het Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium (Repertorium) ontsluit.

In 2013 bevroeg het BCFI de artsen, apothekers, studenten en verpleegkundigen. Uit deze enquête bleek er een duidelijke vraag te zijn naar een dergelijke applicatie.

De applicatie is zowel voor Androïd (reeds beschikbaar) als IOS (Apple; voorzien voor de week van 16/02/2015) gratis ter beschikking via de respectievelijke “stores” (zoeken op “bcfi” of “geneesmiddelenrepertorium”).

Er zal een automatische maandelijkse update gebeuren en de applicatie kan offline gebruikt worden. In de nabije toekomst mag u een uitbreiding verwachten van de mogelijkheden: het raadplegen van prijsvergelijkingstabellen, het raadplegen van de VOS-groepen voor het voorschrijven op stofnaam, het raadplegen van de patiëntenbijsluiter en de Samenvatting van de Kenmerken van het Product (SKP) …

Op deze manier kan de professionele gebruiker de feitelijke en de inhoudelijke informatie die het BCFI levert niet alleen via de papieren versie of via de website www.bcfi.be raadplegen, maar nu dus ook via een applicatie voor smartphone en tablet.

Xavier De Cuyper, Administrateur-generaal van het fagg: “Het fagg is blij te kunnen samenwerken met het professionele team van het BCFI. Het is meer dan ooit belangrijk dat we onze communicatieactiviteiten op elkaar afstemmen en het is essentieel dat we de beschikbare informatie snel en gemakkelijk toegankelijk maken.
Het hoeft geen woorden: de nieuwe tool die door het BCFI is ontwikkeld, is hierbij alweer een sterke troef.”

Het Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium is internationaal gezien een vrij unieke bron van geneesmiddeleninformatie.

U vindt hier op één plaats zowel de reglementaire gegevens (bv. voorschriftplicht, attesten voor hoofdstuk IV geneesmiddelen, goedkope geneesmiddelengroepen) als feitelijke informatie (bv. prijs, terugbetaling) nodig voor bijvoorbeeld het geneesmiddelenvoorschrift. En deze informatie is bovendien aangevuld met een redactioneel commentaar en een situering die op wetenschappelijke evidentie gebaseerd is.

 

Voor meer informatie: redactie@bcfi.be

 

 

 

Laatste update op 12/02/2015