News FAGG

Er zijn 15 resultaten gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 15 resultaten

De apotheker kan vanaf nu een geneesmiddel slechts afleveren tot maximum drie maanden na de voorschrijfdatum, tenzij wanneer de voorschrijver een datum van aflevering aangeeft. Voor terugbetaalde geneesmiddelen bedraagt ook de terugbetalingstermijn drie maanden vanaf de datum waarop de voorschrijver het medische voorschrift heeft opgesteld.

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA of European Medicines Agency) publiceerde het negende ESVAC-rapport (European Surveillance of Veterinary Antimicrobial Consumption) over de verkoop van antibacteriële middelen voor diergeneeskundig gebruik in 2017.

Een nieuw meldsysteem zal beschikbaar zijn op 5 december 2019. Om fouten te vermijden kunnen meldingen via het huidige systeem slechts worden doorgestuurd tot 2 december 2019.

Vanaf 1 november 2019 is er een nieuw aanvraagformulier voor de validatie van Direct Healthcare Professional Communications (DHPC’s).

Via de nieuwe online applicatie FarmaStatus moeten vergunninghouders het FAGG inlichten over de onbeschikbaarheid en de start- of stopzetting van de commercialisatie van een geneesmiddel. Vergunningshouders worden uitgenodigd voor een infosessie op 18 november 2019.

Het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) organiseert op vrijdag 6 december 2019 een symposium over vaccins. Het symposium zal een aantal van de huidige uitdagingen voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins en de verbetering van bestaande vaccins illustreren. De sprekers zullen ook aandacht hebben voor de rol van de verschillende Belgische overheidsinstellingen bij het in de handel brengen en opvolgen van deze vaccins.

Hoe kunnen volksgezondheidsautoriteiten zoals het FAGG in samenwerking met de FOD Volksgezondheid, het RIZIV en het KCE patiënten (pro)actiever betrekken en meer centraal stellen doorheen de volledige ontwikkelingscyclus van innovatieve geneesmiddelen? Kom er alles over te weten op het derde symposium waar patiënten centraal staan van het FAGG op dinsdag 10 december.

Europa keurde een nieuwe wetgeving rond diergeneesmiddelen en gemedicineerde diervoeders goed. Wat houdt dit in en wat verandert er concreet voor de industrie of dierenarts?

De afdeling Distributie van het FAGG heeft de lijst met vragen en antwoorden over de goede distributiepraktijken (Good Distribution Practices – GDP) voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik bijgewerkt.

Het FAGG werd geconfronteerd met een geval van identiteitsdiefstal waarbij bedrijfsgegevens werden misbruikt voor het illegaal verkrijgen van drugsprecursoren.