Nieuws FAGG

Er zijn 5 resultat(en) gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-5 van 5 resultat(en)

Fabrazyme: nieuwe aanbevelingen voor de behandeling

Het FAGG heeft in 2009 en 2010 berichten gepubliceerd over de voorraadproblemen voor Cerezyme en Fabrazyme en over de te nemen maatregelen inzake de behandeling van de betrokken patiënten. Nieuwe aanbevelingen ten aanzien van Fabrazyme werden gemaakt door het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) ter attentie van artsen die gespecialiseerd zijn in het behandelen van patiënten met de ziekte van Fabry (een aandoening te wijten aan een enzymtekort). Deze artsen zijn regelmatig op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen en aanbevelingen in dit verband.

Mephenon ampullen voor injectie: opnieuw beschikbaar

Ten gevolge van het faillissement van de firma Denolin hebben sommige apothekers mogelijk problemen ondervonden met de bevoorrading van Mephenon ampullen voor injectie. Door de overname van de vergunning voor het in de handel brengen van dit geneesmiddel door de firma Sterop, zouden deze eventuele problemen moeten verholpen zijn vanaf eind juli.

Aanbevelingen van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) inzake radiofarmaca

Naar aanleiding van het tekort aan Technetium-99m (Tc-99m) op de Europese markt, organiseerde het EMA op 4-5 februari 2010 de workshop "Current use and future needs of radiopharmaceuticals labelled with radionuclides produced in reactors and possible alternatives". De workshop handelde voornamelijk over het huidige gebruik en de toekomstige rol van radionucliden die worden geproduceerd in reactoren (in het bijzonder Tc-99m) en die worden gebruikt voor diagnostische of therapeutische doeleinden in de nucleaire geneeskunde.

Nucleaire geneeskunde: tekort aan Technetium-99m (Tc-99m)

De Tc-99m is een radioisotoop gebruikt in de nucleaire geneeskunde voor de diagnose van vele ziektes. De meerderheid van de reactoren die voornamelijk Mo-99, het moederisotoop van Tc-99m, produceren zijn voor onderhoud of als gevolg van technische problemen stilgelegd. De twee reactoren die nog steeds actief zijn worden ten volle benut. Desondanks is de hoeveelheid beschikbaar Tc-99m momenteel niet voldoende om aan alle behoeften te voldoen. Prioriteiten werden dus gedefinieerd.

Bevoorrading van Cerezyme en Fabrazyme: actualisering van de informatie

De bevoorradingsproblemen die werden besproken in het bericht van 06/07/2009 over Cerezyme en Fabrazyme, alsook in de berichten van 18/08/2009 en 06/11/2009 over Cerezyme, zijn nog niet helemaal opgelost. De firma Genzyme werkt de gegevens betreffende deze bevoorradingsproblemen bij en aanbevelingen worden geformuleerd.

1-5 van 5 resultat(en)