Nieuws FAGG

Er zijn 9 resultat(en) gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-9 van 9 resultat(en)

Goede distributiepraktijken voor geneesmiddelen: update van vragen en antwoorden over GDP-wetgeving

De afdeling Distributie van het FAGG heeft de lijst met vragen en antwoorden over de goede distributiepraktijken (Good Distribution Practices – GDP) voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik bijgewerkt.

Save the date: symposium over de nieuwe Europese wetgeving rond diergeneesmiddelen. Wat verandert er voor u?

Europa keurde een nieuwe wetgeving rond diergeneesmiddelen en gemedicineerde diervoeders goed. Wat houdt dit in en wat verandert er concreet voor de industrie of dierenarts? Kom alles te weten op het symposium van het FAGG op dinsdag 19 november.

Nieuwe Europese diergeneesmiddelenverordening gepubliceerd.

De nieuwe Europese verordening zorgt voor meer innovatie en een grotere beschikbaarheid van diergeneesmiddelen, administratieve vereenvoudiging en sterke waarborgen voor de gezondheid en het welzijn van dieren, de volksgezondheid en het milieu.

Erkenning van het FAGG door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)

Het Amerikaanse voedsel- en geneesmiddelenagentschap (Food and Drug Administration - FDA) heeft het FAGG als gelijkwaardig erkend in het kader van de overeenkomst inzake wederzijdse erkenning tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Good Manufacturing Practices (GMP - goede fabricagepraktijken of goede manier van produceren) van geneesmiddelen beschikbaar in het Frans en in het Nederlands

Tot nu toe waren de Good Manufacturing Practices (GMP - goede fabricagepraktijken of goede manier van produceren) van geneesmiddelen enkel in het Engels beschikbaar. Voortaan zijn de GMP-richtsnoeren ook beschikbaar in het Frans en in het Nederlands op de website van het FAGG.

Informatievergaderingen over de nieuwe wetgeving rond gebruik van diergeneesmiddelen

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (FAGG), de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu en de vzw AMCRA organiseren informatievergaderingen voor dierenartsen en veehouders over de nieuwe wetgeving rond het gebruik van diergeneesmiddelen en over het Belgisch beleid inzake de strijd tegen de antibioticaresistentie (koninklijk besluit van 21 juli 2016).

Wijziging in afleveringswijze van ectoparasiticiden voor cutaan/topicaal/spot-on gebruik bij katten en/of honden.

Op advies van de Commissie voor Geneesmiddelen voor Diergeneeskundig Gebruik, heeft het fagg beslist om alle ectoparasiticiden voor cutaan/topicaal/spot-on gebruik bij katten en/of honden vergund met de indicatie “ter bestrijding van door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis “ op voorschrift te plaatsen.

Voorstelling van de Stichting Neen aan namaak en piraterij: medewerking van het FAGG

De Stichting Neen aan namaak en piraterij wordt op 16 juni aan de pers voorgesteld. Via deze stichting, willen de Algemene Administratie der Douane en Accijnzen en de International Chamber of Commerce (ICC-België) het publiek bewustmaken van de risico's en de nadelen van namaak. Voor 2011, het eerste werkingsjaar van de stichting, wordt met name gewerkt rond het thema namaakgeneesmiddelen. In deze context, wil het FAGG de acties van deze stichting steunen en hen zijn expertise en samenwerking verlenen.

2008 IN WOORD EN BEELD Jaarverslag 2008

Het tweede jaarverslag van het Federaal Agentschap van Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) geeft een overzicht van de realisaties in 2008 onder de vorm van beschrijvende artikeles interviews en cijfermateriaal. Veel leesplezier!

1-9 van 9 resultat(en)