Nieuws FAGG

Er zijn 93 resultat(en) gevonden op basis van uw zoekgegevens

1-10 van 93 resultat(en)

Beperkte beschikbaarheid van RoActemra (Roche): nieuwe update van de situatie

De beschikbaarheid van RoActemra (tocilizumab), een geneesmiddel dat wordt gebruikt voor bepaalde reumatologische en hematologische aandoeningen, kan nog altijd niet volledig worden gegarandeerd. Momenteel is er een voorraad voor zowel de intraveneuze als de subcutane toedieningsvorm, rekening houdend met de eerder goedgekeurde indicaties, dus exclusief gebruik bij COVID-19-patiënten. Op basis van de informatie waar het FAGG momenteel over beschikt, zal Roche de leveringen ook de komende maanden niet lang op voorhand kunnen bevestigen.

Beperkte beschikbaarheid van subcutane immunoglobulines

Door een wereldwijd verminderde beschikbaarheid van subcutane immunoglobulines is er ook in België een kritieke beperkte beschikbaarheid. Het FAGG geeft aanbevelingen voor (ziekenhuis)apothekers, artsen(-specialisten) en patiënten.

Coronavirus: maandelijks overzicht bijwerkingen COVID-19-vaccins van 16 december 2021

Het FAGG publiceert maandelijks een cumulatief overzicht van de bijwerkingen die zijn gemeld na toediening van een COVID-19-vaccin in België. Door volledig transparant te zijn, wil het FAGG het vertrouwen in de COVID-19-vaccins verhogen.

PRAC december 2021 – Beoordeling van recente gegevens over het bekende risico op myocarditis en pericarditis na vaccinatie met de COVID-19-vaccins Comirnaty en Spikevax

Tijdens de vergadering van december 2021 heeft het Risicobeoordelingscomité voor geneesmiddelenbewaking (PRAC) van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) recente gegevens beoordeeld over het bekende risico op myocarditis en pericarditis na vaccinatie met de COVID-19-vaccins Comirnaty en Spikevax.

Tweede infosessie over de nieuwe verordening voor klinische proeven (CTR) op 15 december 2021

Het FAGG organiseert de tweede infosessie voor sponsors en aanvragers van klinische studies over de nieuwe verordening voor klinische proeven (CTR) op 15 december 2021 van 9.00 tot 12.00 uur. De presentatie en veelgestelde vragen van de eerste infosessie zijn nu beschikbaar.

Aanpassing van de diergeneeskundige voorschriften in lijn met de Europese Verordening voor diergeneesmiddelen

Op 28 januari 2022 treedt de Europese Verordening voor diergeneesmiddelen in werking en gelden in elke Europese lidstaat dezelfde regels. Dierenartsen moeten vanaf dan onder meer een nieuw model van het diergeneeskundig voorschrift gebruiken. De verplichte vermeldingen worden door de nieuwe Europese verordening uitgebreid en het formaat van het diergeneeskundig voorschrift zal worden aangepast.

Geef uw mening over genetisch gewijzigde vaccins voor de behandeling van hepatitis B

De FOD Volksgezondheid en het FAGG nodigen u uit om deel te nemen aan de publieksraadpleging over een klinische proef met de genetische gewijzigde vaccins ChAd155-hIi-HBV en MVA-HBV voor de behandeling van een infectie met het hepatitis B-virus (HBV). De publieksraadpleging loopt van 27 november 2021 tot en met 27 december 2021.

Coronavirus: aanpassing van termijnen voor aanvragen van klinische proeven COVID-19

Sinds 25 maart 2020 werden verkorte termijnen gebruikt voor aanvragen voor klinische proeven met geneesmiddelen voor de behandeling of preventie van COVID-19. Nu de vaccinatiecampagne het grootste deel van de bevolking heeft bereikt, worden deze verkorte termijnen verlengd naar vijftien kalenderdagen.

Coronavirus: maandelijks overzicht bijwerkingen COVID-19-vaccins van 18 november 2021

Het FAGG publiceert maandelijks een cumulatief overzicht van de bijwerkingen die zijn gemeld na toediening van een COVID-19-vaccin in België. Door volledig transparant te zijn, wil het FAGG het vertrouwen in de COVID-19-vaccins verhogen.

Internationale week van de sensibilisering voor rationeel gebruik van antibiotica

Van 18 tot 24 november 2021 loopt de internationale week van de sensibilisering voor rationeel gebruik van antibiotica. Het gebruik van antibiotica bij dieren is de laatste jaren fors gedaald. De dierlijke sector implementeert het Belgische actieplan One Health in de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Het plan bouwt voort op de geboekte vooruitgang, maar legt ook de nadruk op de uitdagingen die er nog zijn.

1-10 van 93 resultat(en)