Het FAGG lanceert de databank Medicinal Product Management: bijwerking van gegevens in bestaande geneesmiddelendatabanken tijdelijk niet mogelijk

Datum: 23/06/2022

Op 4 juli 2022 lanceert het FAGG de databank Medicinal Product Management, een nieuwe interne geneesmiddelendatabank. Door de lancering zal het tijdelijk niet mogelijk zijn om de gegevens in de bestaande geneesmiddelendatabanken bij te werken.

Vanaf 22 juni 2022 (17.00 uur) worden de gegevens van de verschillende bestaande geneesmiddelendatabanken overgezet naar de nieuwe databank: Medicinal Product Management (MPM). Onze diensten zullen er alles aan doen om de impact ervan te beperken. Toch kan het afsluiten van vergunnings- en registratiedossiers, zowel voor nieuwe aanvragen als variaties, tijdens deze periode vertraging oplopen.

Tussen 28 juni (17.00 uur) en 4 juli 2022 vindt de effectieve overschakeling naar MPM plaats en zal de externe applicatie FarmaStatus gedeeltelijk niet beschikbaar zijn. Concreet betekent dit dat het gedurende deze periode niet mogelijk zal zijn om via FarmaStatus meldingen door te geven over de (on)beschikbaarheid of commercialisatie van geneesmiddelen. U kunt FarmaStatus wel raadplegen, maar de informatie zal tijdens deze periode niet worden bijgewerkt.

De externe databanken die worden gevoed vanuit de interne databanken, zoals de databank Authentieke Bron Geneesmiddelen (SAM) en de geneesmiddelendatabank met de geneesmiddelen die in België zijn vergund op de website van het FAGG, blijven beschikbaar, maar zullen tussen 28 juni (17.00 uur) en 4 juli 2022 niet worden bijgewerkt.

Op 4 juli 2022 zal ook een nieuwe versie van de geneesmiddelendatabank die publiek toegankelijk is op de website van het FAGG, worden gelanceerd.
 


 

Laatste update op 23/06/2022