Nieuws

Geef uw mening over genetisch gewijzigde vaccins voor de behandeling van hepatitis B

De FOD Volksgezondheid en het FAGG nodigen u uit om deel te nemen aan de publieksraadpleging over een klinische proef met de genetische gewijzigde vaccins ChAd155-hIi-HBV en MVA-HBV voor de behandeling van een infectie met het hepatitis B-virus (HBV). De publieksraadpleging loopt van 27 november 2021 tot en met 27 december 2021.

Verordening inzake klinische proeven (CTR): specifiek webinar voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) en academische opdrachtgevers

In het kader van de voorbereiding van de uitvoering van de Verordening inzake klinische proeven (CTR), die op 31 januari 2022 in werking treedt, wordt op 29 november 2021 een specifiek webinar voor kmo’s en academische opdrachtgevers georganiseerd over de belangrijkste aspecten van de CTR en de nieuwe processen via het Clinical Trials Information System (CTIS) voor de indiening van aanvragen voor klinische proeven.

Internationale week van de sensibilisering voor rationeel gebruik van antibiotica

Van 18 tot 24 november 2021 loopt de internationale week van de sensibilisering voor rationeel gebruik van antibiotica. Het gebruik van antibiotica bij dieren is de laatste jaren fors gedaald. De dierlijke sector implementeert het Belgische actieplan One Health in de strijd tegen antimicrobiële resistentie. Het plan bouwt voort op de geboekte vooruitgang, maar legt ook de nadruk op de uitdagingen die er nog zijn.