Informatiecampagne 2018 rond nucleaire risico’s: actie zeer goed opgevolgd door apothekers

Datum: 27/09/2018

Naar aanleiding van de informatiecampagne rond nucleaire risico’s die op 6 maart 2018 van start ging, hielden de inspecteurs van het FAGG een bevraging bij de Belgische voor het publiek opengestelde apotheken. 99,5 % van de apotheken had de aanbevolen voorraad stabiele jodiumtabletten in huis en 91 % van de apothekers nam de tijd om hierover met hun patiënten te bespreken en hen een informatiebrochure mee te geven.

De informatiecampagne rond nucleaire risico’s die op 6 maart 2018 van start ging, was vooral bedoeld om de bevolking uit te leggen wat het nucleaire risico precies inhoudt en welke acties er door de betrokken organisaties worden ondernomen om hieraan het hoofd te bieden. Daarnaast werd ook de predistributie van stabiele jodiumtabletten voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen georganiseerd.

In de maanden na de start van de campagne hebben de inspecteurs van het FAGG de Belgische apothekers bevraagd over de manier waarop zij de nucleaire campagne mee hebben uitgedragen. De resultaten van deze bevraging zijn meer dan positief. Gemiddeld had 99,5 % van de apotheken de aanbevolen voorraad stabiele jodiumtabletten in huis en zorgde 91 % van de apothekers ervoor dat patiënten werden geïnformeerd en geadviseerd bij de aflevering van de tabletten.

Deze steun is onmisbaar voor het slagen van een dergelijke nationale campagne. Apothekers spelen immers een sleutelrol om het publiek correct te informeren op het gebied van volksgezondheid.

Bezoek de website www.nucleairrisico.be om meer te weten te komen over de informatiecampagne over nucleaire risico’s. U vindt er alle nuttige informatie terug in geval van nucleair ongeval.

Laatste update op 27/09/2018