Jean-Michel Dogné, expert farmacovigilantie bij het FAGG, benoemd tot lid van het Global Advisory Committee on Vaccine Safety van de Wereldgezondheidsorganisatie

Datum: 04/02/2020

Al vele jaren stelt Jean-Michel Dogné zijn expertise ten dienste van het FAGG. De Belgische expertise op het gebied van vaccins krijgt nu wereldwijde erkenning door zijn recente benoeming als lid van het Global Advisory Committee on Vaccine Safety (GACVS) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Jean-Michel Dogné is directeur van het departement Farmacie van de Universiteit van Namen en expert farmacovigilantie ten dienste van het FAGG. Het FAGG is verheugd over deze benoeming tot lid van het GACVS van de WHO. Als Belgische bevoegde autoriteit besteedt ons agentschap bijzondere aandacht aan de voortdurende ontwikkeling van het netwerk van partners op internationaal niveau. De benoeming van een van onze experten binnen de WHO is een positief teken van een aanzienlijke erkenning van de Belgische expertise die binnen het FAGG is ontwikkeld en is essentieel voor de ontwikkeling en de activiteiten van ons speerpunt Vaccins.

De WHO richtte het GACVS op in 1999 om snel, efficiënt en met gepaste wetenschappelijke nauwkeurigheid te reageren op problemen met de doeltreffendheid van vaccins die van mondiaal belang kunnen zijn. Het GACVS geeft onafhankelijke en wetenschappelijk strikte adviezen die op de korte en de lange termijn gevolgen kunnen hebben op nationale vaccinatieprogramma's. Het comité bestaat uit vijftien leden van over de hele wereld. Het gaat om erkende experten in verschillende domeinen, zoals epidemiologie, statistiek, pediatrie, interne geneeskunde, farmacologie, toxicologie, infectieziekten, volksgezondheid, immunologie en auto-immuniteit, vaccintechnologie, pathologie, ethiek, neurologie, farmaceutische regelgeving en vaccinveiligheid.

Laatste update op 04/02/2020