Terugroepactie van loten van condooms Durex Natural Feeling Extra glijmiddel en Durex Real Feeling latexvrije polyisopreen

Datum: 16/08/2018

Het FAGG wil consumenten en patiënten op de hoogte brengen van een terugroepactie van Reckitt Benckiser voor condooms van het merk Durex Natural Feeling Extra glijmiddel en Durex Real Feeling latexvrije polyisopreen. Het FAGG herhaalt de informatie over de terugroepactie die mogelijk aan de aandacht van sommige consumenten en patiënten is ontgaan.

 

Reckitt Benckiser heeft problemen vastgesteld met condooms Durex Natural Feeling Extra glijmiddel en Durex Real Feeling latexvrije polyisopreen. Bij een aantal loten van deze producten heeft de fabrikant vastgesteld dat deze de verouderingstesten niet doorstaan. Deze condooms bieden onvoldoende weerstand tegen scheuren naarmate de vervaldatum nadert. Dit leidt tot een verhoogd risico op ongewenste zwangerschappen en seksueel overdraagbare aandoeningen voor zowel de gebruiker als de partner van de gebruiker.

 

Meer informatie over hoe de betrokken medische hulpmiddelen kunnen worden geïdentificeerd en op welke manier deze kunnen worden geretourneerd, kunt u nalezen in het veiligheidsbericht van Reckitt Benckiser.

Laatste update op 21/08/2018