Het Europees geneesmiddelenagentschap (EMA, European Medicines Agency) doet verder onderzoek nadat in Denemarken een recombinante stam met genetisch materiaal van twee levend verzwakte Porcien Reproductief en Respiratoir Syndroom Virus (PRRSV)-vaccins, werd geïdentificeerd. Deze recombinante stam wordt geassocieerd met klinische tekenen van PRRS zoals verminderde vruchtbaarheid bij zeugen, toename in het aantal verwerpingen, toename in biggensterfte, verminderde eetlust en luchtwegaandoeningen bij jonge varkens.
Nieuws FAGG
Er zijn 10 resultat(en) gevonden op basis van uw zoekgegevens
1-10 van 10 resultat(en)
Internationale week sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica: ook in diergeneeskunde
Van 18 tot 24 november 2019 is het de internationale week van de sensibilisering voor verstandig gebruik van antibiotica. Niet alleen bij mensen, maar ook bij dieren. Het antibioticagebruik in de diergeneeskunde daalde de voorbije jaren fors, maar de strijd is nog niet gestreden.
Nieuw ESVAC-rapport: opnieuw dalend antibioticagebruik in de veeteelt in Europa. Verdere inspanningen blijven nodig, ook in België
Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA of European Medicines Agency) publiceerde het negende ESVAC-rapport (European Surveillance of Veterinary Antimicrobial Consumption) over de verkoop van antibacteriële middelen voor diergeneeskundig gebruik in 2017.
Symposium over de nieuwe Europese wetgeving rond diergeneesmiddelen
Europa keurde een nieuwe wetgeving rond diergeneesmiddelen en gemedicineerde diervoeders goed. Wat houdt dit in en wat verandert er concreet voor de industrie of dierenarts?
Goede distributiepraktijken voor geneesmiddelen: update van vragen en antwoorden over GDP-wetgeving
De afdeling Distributie van het FAGG heeft de lijst met vragen en antwoorden over de goede distributiepraktijken (Good Distribution Practices – GDP) voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik bijgewerkt.
Kritisch belangrijke antibiotica in diergeneeskunde: dezelfde voorzichtigheid bij gebruik ondanks tijdelijke vernietiging wetgeving
De Belgische beperkende maatregelen voor kritisch belangrijke antibiotica in de diergeneeskunde zijn nooit aangemeld bij de Europese Unie. Daardoor zijn ze tijdelijk niet meer van kracht. Dierenartsen wordt gevraagd om deze antibiotica toch met dezelfde voorzichtigheid en enkel onder dezelfde voorwaarden in te zetten.
Save the date: symposium over de nieuwe Europese wetgeving rond diergeneesmiddelen. Wat verandert er voor u?
Europa keurde een nieuwe wetgeving rond diergeneesmiddelen en gemedicineerde diervoeders goed. Wat houdt dit in en wat verandert er concreet voor de industrie of dierenarts? Kom alles te weten op het symposium van het FAGG op dinsdag 19 november.
Opnieuw belangrijke daling van het antibioticagebruik in de veeteelt. België kan op tien jaar tijd het gebruik halveren.
De resultaten voor 2018 versterken de trends van voorgaande jaren met een verminderd gebruik van - 12,8 % mg actieve substantie/kg biomassa ten opzichte van vorig jaar. Dat is opnieuw de grootste jaarlijkse daling, voor het tweede jaar op rij. Vergeleken met het referentiejaar 2011 gaat het intussen al om een totale daling van - 35,4 %.
Houders van een vergunning voor het in de handel brengen moeten hun gegevens in de artikel 57-databank van het EMA controleren
De afdeling Vigilantie van het FAGG heeft coderingsverschillen aangetroffen in de artikel 57-databank van het EMA. Het FAGG vraagt houders van een vergunning voor het in de handel brengen van een geneesmiddel om nauwkeurig na te gaan of hun geregistreerde gegevens correct zijn.
Nieuwe Europese diergeneesmiddelenverordening gepubliceerd.
De nieuwe Europese verordening zorgt voor meer innovatie en een grotere beschikbaarheid van diergeneesmiddelen, administratieve vereenvoudiging en sterke waarborgen voor de gezondheid en het welzijn van dieren, de volksgezondheid en het milieu.